Een eerlijk, persoonlijk bericht

Marjolein MeulendijksTalks

Wat een gekke tijd. In de ban van Covid-19. Het voelt onecht, als een surreële film. Maar begrijp me niet verkeerd, ik weet dondersgoed hoe echt het is, en het raakt me diep. 

Mijn bewondering gaat uit naar iedereen die zich inzet voor anderen. Van cruciale beroepen in de zorg, de opvang en het onderwijs tot vrijwilligers en iemand die gewoonweg een boodschap doet voor een oude buurman. 

We moeten dit samen doen. 

Work-wise ben ik enigszins ontdaan. Ik zie instagrammers en mede-zzp’ers om me heen acties opzetten, nieuws delen, shout-outs doen en alternatieve manieren neerzetten om aan het werk te blijven. Wat goed om te zien. We worden immers allemaal getroffen, ook zeker de kleine, creatieve ondernemingen. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik de afgelopen dagen niet wist wat ik moest doen. Ik vroeg me af: ‘wat is het juiste?’, ‘kan ik nog dingen delen die ik gewoonlijk zou delen maar nu als onbelangrijk voelen?’ Maar vooral ook: ‘wat past bij mij en wat voelt goed?’ Het moest echt even landen, dus het bleef vanuit mij even stil.

Voor deze en volgende week stond op mijn planning om lopende projecten af te ronden en eindelijk mijn administratie bij te werken. Daarnaast heb ik de afgelopen tijd met veel liefde en passie (en heel fijne mensen) gewerkt aan nieuwe items voor het online winkeltje en het creëren en schrijven van nieuwe stukken, die de komende weken allemaal online zouden gaan. Na twijfel heb ik voor nu besloten alles weer voort te zetten zoals gepland. Voor mezelf, om bezig te zijn, maar bovenal voor jullie.

Een vrolijke noot in een gekke, onrustige tijd. 

Laten we op elkaar letten.

Liefs,
Marjolein / Stylenoot