10x de leukste online shops voor (duurzame) kraamcadeaus

Marjolein MeulendijksLifestyle

Steeds vaker bevind ik me in de wonderen wereld van baby’s. Neen ik heb er zelf nog geen -vrienden wel en dat vind ik o zo leuk- maar ik besteed een groot gedeelte van mijn werktijd aan het vormgeven van geboortekaartjes en posters én shop regelmatig cadeautjes voor diezelfde vrienden. En voor jullie natuurlijk, voor het online winkeltje. Dus ik kan wel stellen dat ik regelmatig met mijn neus in de babysferen zit. En dat is een fijn sfeertje. Lichte kleuren, zachte materialen, vrolijke tekeningen, zoete cadeautjes. En als dat allemaal dan ook nog duurzaam en lokaal kan, ben ik al helemaal blij. Want bij kleine shops die met liefde moois inpakken én het beste voor hebben met de natuur shop je het liefst, nietwaar? Daarom zette ik 10 fijne, Nederlandse online shops voor je op een rijtje. Als je dan een keer geen tijd hebt om de stad in te gaan voor een presentje pak je gewoon even dit lijstje erbij. De assortimenten van deze shops zijn met zorg en liefde samengesteld en zijn dusdanig knap dat wat je ook bestelt, je hoogstwaarschijnlijk goed zit. Ik kan je in ieder geval verzekeren dat deze shops er stuk voor stuk voor zorgen dat er een prachtpakketje op de deurmat ligt. You’re welcome. 

Mirle + Tess – een heel fijn online wereldje met uitsluitend duurzame merken (sinds kort met nieuwe site waar yours truly aan meewerkte, kijkje waard hoor, if I may say so!)

The Love Label – knap en zacht bedtextiel, lokaal en met de hand geproduceerd in Nederland

Archive Store – misschien wel de meest beeldige kinderwinkel in Amsterdam met een site die minstens zo leuk is

Moonloft – deze Zwolle-based conceptstore begon als winkel voor grote meisjes (lees: lastig de winkel uitlopen zonder iets leuks voor jezelf op de kop te hebben getikt) maar is uitgebreid met een fijn assortiment voor the little ones

Gray Label – Amsterdams eigen kledinglabel met met pareltjes van biologisch katoen 

The Milk Minimalist – ook al zo’n leukerd met mooi kleurenpalet en heel uitgebreid assortiment (hoe leuk is al dat houten speelgoed?)

Moonbeam collective – kunnen we kort over zijn: kleertjes uit een droom (does this come in my size?)

Mini Mei handmade – voor draagdoeken van het mooiste textiel

Lidor – met ook een heel uitgebreid assortiment, voor ieder wat wils

The Seed Store – de nieuwste in het rijtje met een mooi sfeertje en een zorgvuldig geselecteerde collectie die goed doet voor het gezin (naar eigen zeggen: ‘if we wouldn’t buy the items ourselves, you will not find it in our store’)

Stylenoot – zei ik 10? Ik maak graag even van deze gelegenheid gebruik om te vertellen dat er veel nieuw leuks aankomt in ons online winkeltje. Wellicht ben je al wat fraaie kraamcadeautjes op de shop gewend (de knuffels van het Deense Maileg bijvoorbeeld, kaartjes, en de fijne smeersels van Karma Mama), maar met de nieuwe uitbreiding wordt het nog nét een tikje leuker. Denk meer knuffels, spenen, prints en deco. We blijven wel in de kleinere cadeausferen, dus voor praktische items, kleertjes, meubeltjes (ik merk dat ik veel verkleinwoordjes gebruik, want baby’s) kun je terecht bij een van bovengenoemde prachtige collega-shops.

Ik ben er vast een paar vergeten, maar dit lijstje is een fraai begin, geloof ik. Sla je ‘m op?