Moois in de Medina

Marjolein MeulendijksEn route, Logeren

Het knapste, meest rustgevende en lekkerste plekje van de Medina in Marrakech? Found it! Riad de Tarabel ticks all the right boxes. 

Voor de Marokko nieuwkomers: een Riad is een traditioneel Marokkaans huis met een binnenin gelegen tuin. Vaak waan je je eerst door een wirwar van straatjes en kleine steegjes waar brommertjes je nog nét niet van je sokken rijden en waar de drukke stadsgeluiden geen uitzonderingen zijn. Eenmaal door de hoge deuren van de Riad heen, waan je je in een oase van rust.

Riad de Tarabel is gelegen in de drukke Medina van Marrakech, nabij een prinselijk paleis. Riad de Tarabel wordt gerund door een allervriendelijkste en toegewijde staff. 

De eigenaren zijn een stel uit Frankrijk. Het koppel heeft het prachtige, Franse gevoel voor stijl en kwaliteit meegebracht uit hun voormalige kasteeltje. Gooi dit in de mixer met de fijne Marrokkaanse (1001-nacht) sferen, eb voilà, een interieur très unique. Waar de eigenaresse de Riad omschrijft als een subtiele mix van Moorse architectuur met Second French Empire style, kan ik dat enkel en alleen beamen. In tegenstelling tot veel overdadige kleurrijke riads, is Riad de Tarabel kleurrijk in het hart. De liefde voor decoratie, rust en kwaliteit is al proefbaar bij het betreden van de hal en de binnentuin. Koloniaal, paradijslijk, een duidelijk kleurenpalet van beige-, groen- en blauwtinten en een kenmerkend oog voor historisch detail. 

Ons ontvangst was warm, met koude muntthee en homemade pastries (waar we overigens de daaropvolgende ochtenden zonder pardon tel-kens-weer van mochten genieten, tijdens de uitgebreide ontbijtsessies op het dakterras).

Hoogtepunt van ons verblijf was een laat avondmaal bij het (klein maar fijne) zwembad. Riad de Tarabel heeft geen restaurant, maar op afspraak wordt er een tafel klaargemaakt op een plek naar keuze. En hóé! Omringd met kaarslicht en zacht klassieke muziek aten we allerlekkerste couscous van Marokko.