La Maison de Charrier

Marjolein MeulendijksEn route, Interior, Shoppen

In de blog die hieraan vooraf ging hoorde je me over mijn favoriete Zuid-Franse dorpje Valbonne. Toen ik daar afgelopen september was kon een bezoek aan de winkel die op mijn lijstje met stip op één staat niet uitblijven. I present you ‘La Maison de Charrier’. Deze op de top van de heuvel gelegen interieurwinkel met twee verdiepingen, een tuin en een serre, is een wonderschoon wereldje vol kunstige objecten. Op de begane grond vind je in ieder benut hoekje van de ruimte de prachtigste handgemaakte kussens, tegeltjes, geurkaarsen, serviesgoed, kunst, sieraden, kasten, tafeltjes, meubels, lampen en beelden. Ga je met de middeleeuwse stenen trap een verdieping omhoog, dan vind je naast nog eens fijne meubels, stoffen en decoratie ook een behoorlijke selectie aan keuken- en tuiniergerei. 

Weer terug beneden ga je door het lieve tuintje naar een aparte kamer waar een hele ruimte wordt gesierd door het assortiment van favoriet porseleinmaker Astier de Villatte. Een muur vol borden van John Derian, een prachtig gedekte tafel in het thema van het seizoen en een kamerhoge stellingkast vol bijzonder servies. Ga je via een charmant stenen opstapje door een grote deur van staal en glas, dan kom je in een kleine serre met bijzondere kledingstukken van linnen en licht katoen, die aandoen als victoriaans. 

Eigenaresse Sarah vertelt: “This store is more of a passion than a business”. De winkel -die ze al 20 jaar lang runt- gaat haar aan het hart. En dat zie je, passie en creativiteit zijn voelbaar in de hele winkel. Sarah cureert haar assortiment met een kenmerkend oog voor detail, bijzonderheid, en een uitzonderlijke liefde voor handgemaakte producten. In tijden dat het lastig is écht uniek te zijn, durf ik gerust te zeggen dat Sarah iets uitzonderlijks heeft neergezet. Het team van La Maison de Charrier verzorgt geregeld interieurprojecten door het land. Dat moet ook wel, want met alleen een winkel is het tegenwoordig wel heel hard roeien, vertelt ze. Maar het liefst is Sarah altijd in haar winkel. “It’s my favorite place on earth, I can’t live without it”. 

La Maison de Charrier
Foto’s door Stylenoot