Stories, Talks

Talks ⋆ Fashion & flowers met Lidewij

Vandaag, one day before christmas, praat ik met collega styliste Lidewij Smeur. Lidewij werkt freelance als styliste en is Editor bij The Green Gallery magazine. Ik vraag haar naar hetgeen haar boeit, het styling vak, wat Lidewij Lidewij maakt en naar haar dagelijkse favorietjes. En, niet geheel onbelangrijk, wat ze draagt tijdens het kerstdiner…

 

Lidewij, gaat het goed? 

Hoi! Het gaat heel goed met mij, lekker druk nog zo voor het eind van het jaar!

Je begon je “stylist zijn” op Academie Artemis in Amsterdam. Waarom begon je?


Ik heb altijd al een grote liefde gehad voor mooie editorials. Als tiener hield ik al een plakboek bij met de beelden die me het meest inspireerden. Ik wist totaal niet dat het maken van dat soort producties een echt beroep was. Op de academie werden mijn ogen geopend en heb ik mijn liefde voor beeld maken verder ontwikkeld.

En hoe ben je beland waar je nu bent?

Heel hard werken, kansen zien en die met beide handen vastgrijpen… en een beetje geluk 🙂

Hoe zou je jezelf in drie woorden beschrijven? 

Optimist, avontuurlijk… en ontzettend eigenwijs.

En hoe herkennen we dan “echt Lidewij” in jouw werk? 


Mijn persoonlijke voorkeur gaat vaak uit naar zachte kleuren, dus dat zie je wel vaak terug in mijn werk.. Ook hou ik wel van een beetje romantiek, en een tikkeltje groen hier en daar mag niet ontbreken!

Wat zijn voor jou de leukste momenten van werken in het styling vak?

Werken voor The Green Gallery en Het Bloemenbureau Holland is altijd een feestje. Tijdens de voorbereidingen van de producties zie je me vaak met een fiets vól bloemen en groen, heerlijk. Als een fietsende bloemenstal ga ik dan kris kras door de hele stad op zoek naar de mooiste exemplaren. Fijnste adresjes? Fleurmonde en Madelief op de Haarlemmerdijk.

Welke stylingklus zal jou voor altijd bijblijven? Et pourquoi?

Dat is by far shooten in New York! Afgelopen mei was ik samen met een creatief team in New York om te werken aan een aantal producties. Die magische momenten dat je aan het werk bent op Times Square of de Brooklyn Bridge met het Vrijheidsbeeld in de verte zal ik nooit vergeten..

Grootse leermoment op styling gebied? 

Het is heel mooi om te zien dat het beeld net zo mooi wordt als je in je gedachte had. Dan maakt mijn hart een sprongetje en dat herinnert mij aan waarom ik dit zo leuk vind om te doen. Maar soms werkt iets heel goed in je hoofd, maar blijkt dat het op beeld niet tof is. Ik heb geleerd mijn schetsen dan los te laten en te vertrouwen op mezelf.

Grootse leermoment in general?


Dat het niet erg is om op je bek te gaan. You live and you learn.

Wat is je favoriete geur?

Lonely at the top: Flowerbomb van Viktor en Rolf. Soms ga ik vreemd met Chloé of Chanel.

Favoriete voorwerp?


Dan ga ik tóch voor m’n Iphone… Wat een onmisbare uitvinding!

“Altijd-goed-outfit?”

Ik heb een beetje een mannelijke kledingstijl. Mijn altijd-goed-fitje is een lichte baggy jeans van de mannenafdeling (alles past in die zakken!) met opgerolde pijpen, vintage slangenleren loafers en een fluffy trui die ik kocht op een rommelmarkt, met daaronder een los kraagje. Love it!

Levensspreuk?

Follow your dreams, they know the way 🙂

Zit er iets nieuws in de pijpleiding en wil je voor ons een tipje van de sluier oplichten?

Oeh, ja zeker! Binnenkort ga ik een hele toffe denim campagne stylen, keep you posted! En, misschien wel een heel leuke samenwerking met Stylenoot… Zullen we dat nog eventjes geheim houden? 😉

#Goals voor het nieuwe jaar?

Ik wil op z’n minst net zo veel inspirerende reisjes maken als dit jaar! Of dat nou voor werk is, of privé, reizen maakt een mens zoveel rijker!

Daarnaast wil ik ook écht eens werk gaan maken van mijn foodstyling obsessie. Ondanks dat ik niet kan koken barst mijn huis bijna uit z’n voegen van de leuke bordjes, mooi oud bestek, gekke pannetjes, Barokke glazen en houten lepels. Het is een kwestie van gewoon proberen en wat prullen, geloof ik. (En een beetje afkijken van de meesters…) Ik ben erg fan van die donkere vintage-achtige stijl van Katie Quinn Davies, het betoverende bloemige van Linda Lomelino en het frisse minimalisme van Foodbandits. So Lidewij goes food!

En last but not least, wat draagt Lidewij this christmas? 


Deze kerst ga ik voor vrouwelijk en chic. Een groene plooirok met een glansje, een doorschijnende, zwart kanten blouse, een gouden strik en enkellaarsjes met houten blokhak. Afgemaakt met de klassieke rode lip.

XO

Meer van Lidewij’s werk bewonder je op lidewijsmeur.nl.
Instagram: @lidewijsmeur