Stories, Talks

Talks ⋆ De wonderen wereld van Emma

Emma is een creative spirit, hotspotter, online influencer, doglover, een onwijs lief en kleurrijk mens. En bovenal is ze misschien wel mijn favoriete fotografe. Zei ik misschien? Nevermind that! 
In todays talk vraag ik haar de kle(u)ren van het lijf.


Emma, jouw leven door de lens van een camera, hoe ziet dat eruit?

Nou, waarschijnlijk geen verrassing maar ik ben echt mega visueel ingesteld en maak altijd kleine kadertjes in mijn hoofd. En geloof me, dat kan ook wel eens vermoeiend zijn, maar meestal heel erg leuk. Dan fiets ik bijvoorbeeld langs een flatgebouw en kijk ik overal naar binnen, alleen dan al zie je zo veel gebeuren. Soms kom ik ‘s avonds thuis en ben ik gesloopt van alle indrukken. Ik ben echt een stadsmens, ik vind het heerlijk om rond te fietsen, ergens koffie te drinken, mensen te kijken, dingen vast te leggen en ideeën op te schrijven. Wat dat betreft lopen mijn zakelijk- en privéleven vloeiend in elkaar over.

En zonder de lens?

Als ik niet aan het fotograferen ben ga ik vaak met vriendinnen lekker ergens wat drinken of samen eten, of kijk ik thuis serietjes en ben ik lekker aan het huismussen. Hoe druk ik overdag ben, hoe heerlijk ik het vind om ‘s avonds even niets te hoeven. Ik ben ook echt een ochtendmens en heb iedere dag wel ergens een momentje voor mezelf nodig, vaak is dat in de avond.

Hoe werd ‘gewoon Emma’ Emma met bijna 10k volgers op instagram?

Ik vind het vooral heel leuk om dat backstage gevoel mee te geven, alle kleine momentjes waarvoor ik stil sta op straat en anderen misschien zo voorbij zouden lopen te delen. Ik doe er eigenlijk niet zo veel voor maar het feit dat ik af en toe voorbij kom op Chapter Friday zal wellicht meehelpen!

Wat is het allerleukste aan fotografe zijn?

Wat ik heel erg leuk vind is dat je eigenlijk een soort van regisseur bent. Grappig, want in real-life ben ik helemaal niet per se iemand die graag alles regelt voor alles en iedereen. Maar tijdens het fotograferen heb ik écht iets in mijn hoofd wat ik wil creëren, en daar kan ik vrij ver voor gaan. En als dat dan lukt, dat plaatje, dat idee wat je in je hoofd hebt, dan geeft dat echt zó’n fijn gevoel. Wat ik ook heel tof vind is dat ik wel omringd ben door mensen, maar tegelijkertijd mijn eigen ding aan het doen ben, dus ook solo aan het werk ben. Een lekkere balans.


Emma at home

Beschrijf jouw dag in 5 woorden

Vroeg opstaan – koffie – buiten zijn – laptop/kantoor – buiten zijn

Alle toffe projecten en shoots beginnen met een hersenspinsel, een droom of idee. Dat is iets waar jouw hoofd altijd vól mee zit (I know, we share). Hoe kom jij van idee tot eindproduct?


Dat is eigenlijk wel grappig, op school werd je altijd heel erg geforceerd om eerst een goed concept uit te werken en daarna een moodboard te maken. Ik doe het nu vrijwel altijd andersom. Ik scroll door beeld, uren en uren, of ik zie dingen op straat en maak dat visueel en dan komen de ideeën eigenlijk vanzelf. Dán werk ik ze uit tot concept en eindproject. Één ding wat zeker is: als ik eenmaal zo’n idee heb, kan ik dat niet lang laten liggen, zodra ik voel dat het iets kan worden duik ik er vol in.

Noem 3 dingen die jou dolgelukkig maken

Passie, dieren, ontdekken

Hoorde ik nou iets over een nieuwe website?

JAAA! Ik ben een Instagram account gestart: @Thecitysupper, waar ik al mijn favoriete buurtjes en hotspots deel. Per dag deel ik mijn lievelings hideouts in één buurt, die als een soort mini guide terug te vinden zijn op mijn Instagram feed. Voorlopig blijft het even bij Instagram, maar ik ben druk bezig met het samenstellen van uitgebreidere guides met meer foto’s en achtergrondinformatie.
 So excited!!

Tof! En wat doet Emma over 2 jaar?

Het lijkt me te gek als ik meer kan reizen en toffe projecten kan doen in het buitenland. City Guides maken voor The City Supper en andere toffe fotoklussen voor mezelf als freelancer.

En over 10?

Poeh.. dat is een lastige, dan ben ik 31 en als ik zie hoe veel er is gebeurd in het afgelopen jaar, kan dat nog alle kanten op. Ik hoop dat ik een fijn plekje heb, een mooie mix tussen mijn werk en sociale leven heb, en mooie momenten kan delen met de mensen die ik lief heb.

Jouw kleurrijke, lichte Instagram account bewonderen we allemaal. Dus last but not least -het mocht niet ongevraagd blijven- wat is jouw tip voor de beste Instagram foto?


Stap 1: Allereerst, onder de iPhone gebruikers, pas je belichting aan tijdens het fotograferen – dit doe je door op je scherm te klikken en met je vinger omhoog of omlaag te gaan. Stap 2: Finetune je belichting met de app ‘Snapseed’, echt mijn nieuwe favoriet. Daarin pas ik altijd de helderheid, highlights, ambience en witbalans aan en probeer ik gele tinten zo veel mogelijk weg te halen. Last but not least, stap 3: open je foto in de app ‘A Color Story’ en kies een filter die je mooi vindt. Ik raad iedereen aan om een filter nooit 100% open te zetten, maar ga altijd ongeveer halverwege zitten. Good luck!

Thanks girl!
XO

The City SupperVolg Emma op Instagram @emmapeijnenburg
Pictures | The City Supper | Stylenoot | Emma’s Home by Roomed
Notebook & prints @ Emma’s Home | Stylenoot