Places, Travel

Riad De Tarabel

Tijdens onze Marokko trip verbleven we in allerlei verschillende accommodaties, van Kasbah tot Riad. Een Riad is een traditioneel Marokkaans huis met een binnenin gelegen tuin, ‘Ryad’ is het Arabische woord voor tuin. Vaak krioel je eerst door een wirwar van straatjes en kleine steegjes waar brommertjes je nog nét niet van je sokken rijden en waar de drukke stadsgeluiden geen uitzonderingen zijn. Eenmaal door de hoge poorten van de Riad heen, waan je je in een oase van rust.

Een van mijn favorieten is Riad de Tarabel. Deze Riad is gelegen in het hart van de oude medina van Marrakech, nabij een prinselijk paleis.

Riad de Tarabel wordt gerund door een kleine, hartelijke en toegewijde staff. De Riad is eigendom van een stel uit Frankrijk. Het koppel heeft het prachtige, Franse gevoel voor stijl en kwaliteit meegebracht uit hun voormalige kasteeltje. De manager is ook een Fransman, bijzonder aardig. Onze ontvangst was heerlijk, met koude muntthee en homemade pastries (waar we overigens de daaropvolgende ochtenden telkens weer van mochten genieten, tijdens ons uitgebreide ontbijt op het dakterras).

Marokko kent enorm veel verschillende stijlen, van ambachtelijk materiaalgebruik met terracotta tot invloeden van Westerse trends en van bombastisch kleurrijk tot een rustige, klassiek Franse stijl.

Riad de Tarabel is een perfect voorbeeld van dat laatste.

Waar de eigenaresse de Riad omschrijft als een subtiele mix van Moorse architectuur met Second French Empire style, kan ik dat enkel en alleen beamen. In tegenstelling tot veel esthetisch kleurrijke riads, is Riad de Tarabel kleurrijk in het hart. De liefde voor decoratie, rust en kwaliteit is al proefbaar bij het betreden van de hal en de binnentuin. Koloniaal, paradijselijk, een duidelijk kleurenpalet van beige-, groen- en blauwtinten en een kenmerkend oog voor historisch detail.

Hoogtepunt van ons verblijf was een laat diner bij het zwembad. Riad de Tarabel heeft geen restaurant, maar op afspraak wordt er een tafel klaargemaakt op een plek naar keuze. En hóé! Omringd met kaarslicht en zacht klassieke muziek genoten we van een zeer uitgebreid diner met de allerlekkerste couscous van Marokko.

Riad de Tarabel ís elegantie.

XO

Ben je benieuwd naar mijn Marokko avonturen? Klik hier
Photos | Stylenoot Produkties

Riad de Tarabel 001

Tarabel-interior

Riad de Tarabel 002

Riad de Tarabel 003

Riad de Tarabel 004