On the radar, Style

On the radar ⋆ The Shirt

The Shirt, bewust met een hoofdletter S. Een klassieker als je het mij vraagt, en velen met mij. Al sinds ik me kan herinneren is het overhemd by far mijn lievelings item. Niet dat ik áltijd maar in overhemden rondloop, nee, maar wel vaak en graag.

Waarom heet dit kleine modewonder nou een overhemd? Simpel, omdat het vroeger -toen nog uitsluitend door de man- óver het hemd werd gedragen. Nóg vroegerder noemden men het overhemd een bourgeron, op z’n Frans. Het kledingstuk werd toentertijd door iedereen gedragen, maar enkel gezien bij arbeiders. De hogere klasse wist het overhemd namelijk te bedekken. Later, toen het overhemd een mooiere uitstraling kreeg met kraag en goede afwerking, werd het een kledingstuk waar iedereen van genoot. Thank you for that! Het overhemd is één van de oudste kledingstukken die we kennen, en is nooit meer weggegaan. Het werd fancier met de jaren en is vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons straatbeeld.

Where and how to wear it? Overal. Alle soorten en maten mogen, maar liever een maatje te groot dan te klein, alstublieft. Niemand kijkt graag naar openstaande knopen. Oversized daarentegen (of die van je boyfriend), dat mag, graag zelfs. Lange mouwen, wijde mouwen, met streep, met stip, het klassieke blauw of wit of een ‘een-keertje-wat-anders’-kleur, button-down, Italiaanse boord, met grote manchetten, geen manchetten, van strikband tot versierd met volants: say yes! Deze veelzijdige vriend is te combineren met zo ongeveer alle broeken (en rokken), van skinny tot culotte. Draag ‘m los of in je broek. Ga voor een nonchalante, doch verrrry fashionable uitstraling voor één flap in de broek en één los. We zien ‘m zelfs achterstevoren of met geknoopte flappen. Go for it!

XO

 the-shirt

All images Pinterest | Collage by Stylenoot