Places, Travel

Kasbah Bab Ourika

I’ve seen it. De mooiste plek op aarde. Althans, waar ik tot nu toe geweest ben.

In mijn Marokko blog vertelde ik jullie dat mijn reis begon bij het Atlasgebergte, in de Ourika Valley. De Ourika Valley is een prachtig roodgekleurde oase van rust met onmisbaar veel groen en indrukwekkende watervallen. We verbleven bij Kasbah Bab Ourika. Een Kasbah is een groot landhuis met -meestal- een flinke lap grond, wat vroeger werd gezien als de stulp van het dorpshoofd. Later zijn veel van deze huizen verbouwd tot fijne, luxe vertrekken zoals dit boetiekhotel. We werden bij het vliegveld opgehaald door de vriendelijke chauffeur van de Kasbah, vergezeld door heerlijke berberdeuntjes uit de krakende speakers. Gelukkig rijdt deze man de route dagelijks, want na het passeren van een aantal oude berberdorpjes volgde een stevige, uitdagende klim. Bij de Kasbah werden we hartelijk ontvangen met een rondleiding waarbij we meteen onze kamer mochten bewonderen. Een adembenemend uitzicht over de vallei, dat viel allereerst op. Daarna de inrichting: rustig, met heerlijke wollen, met pompons gedecoreerde dekens op de bedden en een vintage Beni Ouarain op de terracotta vloer. De badkamer is voorzien van prachtig glad, zandkleurig Tadelakt-stucwerk. Elegante eenvoud. Na het zien van de kamer en het opsnuiven van de zuurstofrijke omgeving mochten we neerploffen in heerlijke, met wit canvas beklede loungestoelen waar we genoten van Marokkaanse rosé (mijn nieuwe lievelings). We keken uit op de uitstekend onderhouden tuinen. De Kasbah wordt onderhouden door een staff van, jawel, zo’n 50 man. Leuk: de staff bestaat uit enkel locals, dankzij deze Kasbah zijn zij voorzien van werk en prettige omstandigheden. De aanwezigheid van deze uitgebreide staff zie je, merk je, proef je en voel je continu. Alles is tot in de puntjes en kleinste details verzorgd. De menukaart is typisch Marokkaans en het eten smaakt voortreffelijk, alles is piekfijn schoon en nergens zijn kansen laten liggen. Neem bijvoorbeeld het interieur van de open ruimtes… Gor-ge-ous! Het interieur design is een perfect samengestelde, eclectische mix van authentiek Marokkaans, goed verzamelde vintage met een mondaine jeu van hedendaags luxe materiaal- en decoratiekeuze.

Wil je naast relaxen ook nog wat doen, dan biedt deze Kasbah een groot scala aan activiteiten. Van Hammambehandeling tot kamelentocht, van bezoek aan de berbermarkt tot aan de watervallen. Ik kan geen betere plek bedenken om je reis te beginnen.

Als ik aan Kasbah Bab Ourika denk, denk ik aan rust, ambacht, inspiratie en een onwijze hoeveelheid aan fotogenieke hoekjes. I’ll be back.

Kasbah-Bab-Ourika1

Kasbah-Bab-Ourika2

Kasbah-Bab-Ourika4

Kasbah-Bab-Ourika3

Photos | Copyright Stylenoot Produkties