Interior, Living

Hello floor pillow!

Dat ik fan ben van Marokko heb ik natuurlijk niet onder stoelen of banken gestoken. Dat dat komt door de lieve mensen, prachtige natuur, bruisende steden en liefde voor ambacht; ook dat hebben jullie misschien al gelezen in mijn Marokko blog. Tijdens mijn bezoek ben ik voor jullie op zoek gegaan naar tastbaar goed, prachtige treasures waar die liefde voor ambacht en authenticiteit vanaf druipt. I’ve found it! Naast de notebooks die ik voor jullie liet produceren, vond ik een textielbewerker waarmee ik een mooie collectie home textiles heb samengesteld. De kussentjes die ik van traditionele kleden liet maken hebben jullie misschien al gezien, maar de collectie floor pillows zijn new in!

De collectie bestaat uit 15 unieke stuks, stuk voor stuk met de handgemaakt van traditionele Handira’s en vintage Berber kleden. Handira’s zijn wedding blankets van crème-wit lamswol en stevig katoen. Deze worden door de bruiden gedragen na de ceremonie. Door het gerinkel van de metalen lovertjes hoort de bruidegom zijn bruid aankomen. Romantic, non?

De berber kleden zijn ook gemaakt van lamswol en stevig katoen, maar deze zijn kleurrijk en hebben meestal een wat hogere pol.

Alle textiel is vintage en one-of-a-kind, daarom is er van iedere floor pillow maar één stuk verkrijgbaar. Een écht uniek item voor je interieur dus!

Want one? Get yours now!

XO

poufs

Pictures | Emma Peijnenburg & Stylenoot Produkties